06-51275597 lenny@dietist.tv

Over Lenny

Lenny Versteegden studeerde in 1997 af als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze heeft een eigen praktijk waarin ze individuele- alsook adviezen op groepsniveau geeft. Zo heeft ze vanuit haar praktijk haar eigen afslankprogramma’s gegeven in sportscholen. In 2000 wilde zij haar visie groter uitdragen. Ze begon als publieksvoorlichter bij de regionale radio. Al in 2001 maakt ze de overstap naar de landelijke televisie. In het programma Koffietijd van RTL4 maakt Lenny haar debuut. Ze werd landelijk bekend door haar medewerking aan de grote dieetshows van het eerste uur, Big Diet en De Afvallers van SBS6. En ze trad op als vast panellid in RTLConsult, een sympathiek lifestyle programma van RTL4. Recentelijk werkte ze mee aan een televisieserie van de Walt Disney Company, ‘De Jonge Garde’. Vanuit haar praktijk neemt Lenny regelmatig deel aan gezondheidsprojecten voor bijvoorbeeld bedrijven en gemeentes op het snijvlak van voeding, wellness en gezondheid.

Lenny is door haar kennis en ervaring een veel gevraagd blogger en gastspreker in bibliotheken, op personeelsdagen, persconferenties en wetenschappelijke congressen.

In 1997 opent ze haar eigen praktijk.

In 2000 geeft zij bij Radio Omroep Brabant luisteraars gezonde voedings- en leefstijladviezen in het programma ‘De Koning Te Rijk’, gepresenteerd door de huidige NOS nieuwslezeres Cindy de Koning.

In 2001 maakt Lenny de overstap naar de landelijke televisie. In het programma Koffietijd van RTL4 begeleid ze live mensen naar een gezonder leven. Ze krijgt landelijke bekendheid door haar optreden in de grote dieetshows van het eerste uur, Big Diet en De Afvallers van SBS6.

Van 2001 – 2003 coacht zij in de televisieprogramma’s Big Diet 1 en Big Diet 2 deelnemers op televisie naar een gezonder leven en geeft ze tips en adviezen aan de kijker.

Tijdens haar werk bij de televisie komt haar ervaring in sportscholen goed van pas: ze schrijft voor Endemol Nederland een landelijk afslankprogramma voor sportscholen die samenwerken met het televisie programma Big Diet.

In dezelfde periode schrijft ze dieettips voor een kookboek van kok Albert Kooy, waarmee zij samenwerkt in het televisieprogramma en ze werkt mee aan een receptenkookboek van de TROS.

Van 2003 – 2005 is Lenny het gezicht van een multimediaal gezondheidsplatform van Endemol: Bodyon. Lenny is inhoudelijk nauw betrokken bij de opzet van het platform. De methode van Bodyon is gebaseerd op haar kennis- en praktijkervaring als leefstijltrainer. Ter promotie van Bodyon heeft Lenny veel optredens in de media. Daarnaast is ze inhoudelijk redacteur voor de website en voor het gezondheidsmagazine dat wekelijks verschijnt.
In 2003 wordt Lenny het gezicht van Polar, sporthorloges
In 2004 richt Lenny met DJ Rob Stenders het dieetprogramma ‘Stenders Dieetteam‛ op. Via de radio coacht zij samen met de DJ luisteraars naar een gezonder leven.
In 2005 – 2006 coacht Lenny in het programma De Afvallers van SBS6 een heel gezin naar een gezonder leven. In dit televisieprogramma krijgt zij naast haar rol al diëtist ook haar eerste rol als sportcoach op televisie.

In 2007 wordt Lenny ambassadrice van BRITA.

In 2008 werkt Lenny mee voor een gezondheidsspecial op internet voor MSN van Microsoft.

In 2009 is Lenny ambassadrice voor de Wereld Spijsverteringsdag voor De Wereld Gastro-enterologie Organisatie (WGO).
Van 2010- 2011is Lenny vast panellid in het programma RTLconsult, een sympathiek lifestyle-programma van RLT4.

In 2010 werkt ze ook mee aan een groot gezondheidsproject in de gemeente Laarbeek.

Van 2011 – december 2012 wordt Lenny columnist voor de gezinnenpolis van zorgverzekeraar AGIS

Van 2015 – 2016 werkt Lenny mee aan een kookserie van de Walt Disney Company, ‘De Jonge Garde’. Voor de televisieserie en de daaraan gekoppelde website schrijft ze recepten, gezondheidsadviezen en heeft ze foodfotografie gemaakt.

In 2017 wordt zij als foodexpert betrokken bij de European Fruit Juice Assosiation. Zij schrijft hiervoor blogs voor media-gerelateerde uitgaves en informatie voor de site over de plaats van vruchtensappen binnen een gezonde leefstijl.

Nederlands Visbureau; naast haar optreden op het persevent schreef zij voor het vismagazine dat bij alle grote supermarkten lag zoals Jumbo in de maand januari 2017, ter promotie van omega 3 in vis.

Lenny is door haar kennis en ervaring een veel gevraagd gastspreker op persconferenties en wetenschappelijke congressen, ze trad bijvoorbeeld op voor:
Zonnatura, introductie kindervoedingslijn
Kellog‘s – suikergehalte in muesli/cruesli,

Gastspreker bij: Voedingscentrum: congres ‘introductie van de nieuwe Schijf van Vijf’
Bibliotheek Spijkenisse.

Vanaf het begin van haar televisie carrière geeft Lenny veel interviews en voedings- en gezondheidsadvies in bladen en kranten. De bekendste hieruit:
Quote
Telegraaf
De Metro
Sante
Tros Kompas
Flair
Veronica Magazine
Vriendin
Elle Girl
Grazia; hiervoor schrijft Lenny regelmatig adviezen voor bekende Nederlanders.

 

Klik voor vergroting

En is ze regelmatig te gast in vooraanstaande televisieprogramma’s of maakt hiervoor items op locatie zoals voor:
RTLBoulevard
Rondom Tien
EditieNL

Sinds 2010 werkt Lenny aan een nieuw project. Ze neemt elk vrij uur de tijd om te schrijven aan haar boek. Hierin beschrijft zij haar ervaringen als diëtist en geeft daarin eenvoudige praktijkgerichte adviezen en recepten die snel klaar zijn. Een bekende schrijfster helpt haar hierbij.

Naast haar werk als diëtist is zij gecertificeerd Body Balance (Yoga /Tai Chi / Pilates) instructeur. Zij geeft les op diverse locaties op sportscholen